OUDE FOTO OP SCHILDERIJ

INLEIDING TOT HET FOTO OP SCHILDERIJ PROCES

Wie van ons wenst niet dat we scherpere foto’s van onze ouders, grootouders of overgrootouders hadden? Hoe vaak hebben we niet naar onze trouwfoto’s gekeken en wensten dat die helder, scherp en in kleur waren?

Het probleem is dat als deze foto’s vele jaren geleden genomen zijn, de kwaliteit behoorlijk slecht kan zijn. Een optie is om een professionele foto studio of laboratorium in de arm te nemen om te proberen uw foto te herstellen. Maar als de betreffende foto wazig, vervaagd en onscherp is, kan men niet veel doen.

OUDE FOTO OP SCHILDERIJ: DE OPLOSSING

Het zijn de foto op schilderij-bedrijven die u dan kunnen helpen. Door een professionele kunstenaar uw foto op schilderij te laten schilderen, kunt u deze en andere oude foto’s vervatten in olieverfschilderijen. Een foto op schilderij is een heldere weergave van uw oude foto’s.

U vraagt zich misschien af hoe een kunstenaar in staat is om een foto op schilderij te maken als de kwaliteit van uw oude foto zo slecht is. Het antwoord is simpel: zo’n schilderen van foto transformatie is geen standaardproces waarbij een kunstenaar een scherpe foto gebruikt voor het olieverschilderij. Maar zo’n proces vraagt wel dat uzelf er ook bij betrokken bent. U vraagt nu misschien: “hoe kan ik de kunstenaar helpen als mijn foto zo onscherp is?”

OUDE FOTO OP SCHILDERIJ: ENKELE VOORBEELDEN

Het antwoord ligt in een persoon’s fysieke kenmerken die van de ene generatie op de andere worden overgeërfd. Om een voorbeeld te geven, als u heel erg op uw vader lijkt, kan de kunstenaar foto’s van u gebruiken om de gelaatstrekken van uw vader te schilderen, die op de oude foto niet duidelijk zichtbaar zijn. Het is immers de voornaamste taak van de kunstenaar om de gelaatstrekken correct weer te geven in uw foto op schilderij.

Een ander voorbeeld is een oude foto van uw trouwdag. Als u enkele decennia geleden bent getrouwd, zijn uw foto’s misschien wazig, beschadigd, vervaagd of in slechte conditie. In dat geval is het gebruiken van uw foto’s voor het schilderen van foto zelfs eenvoudiger, aangezien de kunstenaar recente foto’s van u kan gebruiken als referentie voor uw gelaatstrekken.

Wat bedoelen wij daarmee? Hoe kan een kunstenaar foto’s van ons gebruiken waarop wij 30 tot 40 jar ouder zijn, en ons dan schilderen als toen we jong waren? Dit is inderdaad geen eenvoudig proces, en vereist dan ook dat de kunstenaar eerdere ervaring heeft opgedaan met het gebruik van oude foto’s voor een foto op schilderij. Door het gebruik van recente foto’s is de kunstenaar in staat om uw ouder geworden gelaatstrekken duidelijk te zien. De kustenaars zijn specialisten in het schilderen van uw gelaatstrekken zoals deze vroeger waren.

OUDE FOTO OP SCHILDERIJ SERVICE

Nu dat u weet dat u uw oude foto’s kunt herstellen door een bedrijf in de arm te nemen dat specialiseert in het schilderen vanaf oude foto’s, wat is nu de volgende stap? Start met het zoeken op internet naar bedrijven die schilderen van foto aanbieden. Vraag vervolgens om voltooide schilderijen te zien die gemaakt hebben met gebruik van oude foto’s. Als zij u geen voorbeelden kunnen laten zien, ga dan door naar het volgende bedrijf. Vertrouw niet op beloftes.

Zodra u een kunst studio heeft gevonden die oude foto’s gebruikt voor foto naar schilderij, en u heeft ook vroegere schilderijen gezien, vraag de studio dan om uw oude foto te bekijken. Zij zijn dan in staat om u te vertellen of de oude foto gebruikt kan worden voor een olieverfschilderij. Betrouwbare bedrijven zullen alleen dan uw bestelling in behandeling nemen als zij u kunnen garanderen dat het uiteindelijke schilderij een accurate herstelde weergave van uw oude foto wordt.