FOTO SCHILDEREN

FOTO SCHILDEREN: EEN VERLOREN KUNSTVORM?

Het mag misschien lijken dat met de opkomst van de digitale camera foto schilderen een verloren kunstvorm is geworden. De meeste eigenaren van een digitale camera nemen foto’s, die in de computer bewaard worden voor de komende jaren.

Foto laten schilderen – wordt het nog gedaan? Het antwoord is een overtuigd ja!

FOTO SCHILDEREN: DE VERSCHILLENDE MEDIA IN GEBRUIK

Er zijn vele media die kunstenaars kunnen benutten. Enkele daarvan zijn:

Foto laten schilderen met acryl verf: Acryl verf is een populaire keuze voor kunstenaars. Het droogt snel en kan aangebracht worden in diverse lagen om zo verschillende structuren aan te brengen. Het nadeel is dat aangezien acryl verf zo snel droogt, het moeilijk is om te vermengen. Dit vereist dat de kustenaar sneller moet werken dan wannner bij voorbeeld olieverf wordt gebruikt.

Als u een “experimentele kunstenaar” bent, krijgt u vermoedelijk niet veel voldoening uit het werken me acryl verf. U dient een bepaald beeld in gedachten te hebben (bijv. werken van een foto of een andere reproductie) om de beste resultaten te krijgen.

Foto Schilderen met waterverf: Waterverf is een beproefde favoriet van schilders om verschillende redenen. Waterverf droogt sneller, zodat de kunstenaar in staat is verscheidene locaties te schilderen. Aangezien waterverf oplost in water, is het gemakkelijk te reinigen. Maar foto schilderen met waterverf is niet voor de ongeduldigen of beginners, aangezien waterverf verloopt en daardoor moeilijk te beheersen is. Als er een fout gemaakt wordt, is het niet gemakkelijk om dit te corrigeren. Daarom vereist het werken met waterverf geduld en uiterste nauwkeurigheid

Vele kunstenaars geven echter de voorkeur aan verven met waterverf, aangezien het een assortiment van verftechnieken biedt. Zo is er de natte kwast/nat papier techniek; de droge kwast/droog papier techniek; en zelfs een techniek die bekend staat als “Gouache.” Deze techniek omvat het mengen van zink met waterverf pigmenten, wat een ondoorzichtige verf creëert.

Een kort overzicht van de geschiedenis van schilderen met waterverf: Wist u dat holemensen gezien worden als de eerste waterverf schilders, aangezien zij watergebaseerde pigmenten gebruikten om afbeeldingen in grotten te schilderen. De eerste officiele waterverf schilder verscheen aan het eind van de 15e eeuuw. Het was een Duister genaamd Albrecht Dürer. In de 17e en 18e eeuw verspreidde het schilderen met waterverf zich over het Verenigd Koninkrijk, en werd populair aan het eind van de 18e eeuw.

Foto schilderen met houtskool: Houtskool is een van de vroegste materialen die kunstenaars gebruikt hebben. Als men nagaat dat houtskool een simpele vorm van koolstof is dat diep in de aarde wordt gevonden, is het niet echt verbazingwekkend dat het al in een vroeg stadium door kunstenaars gebruikt is.

Er zijn twee verschillende soorten houtkool die door kunstenaars gebruikt worden bij het schilderen van portretten: houtskool wat samengeperst en heel compact en zwart is; en houtskool wat licht is en gemakkelijk weggewist kan worden.

Vele kunstenaars die foto schilderen, gebruiken doorgaans geen houtkool voor het van kunstwerken, maar het is zondermeer een medium dat gebruikt wordt door diegenen die graag experimenteren.

FOTO SCHILDEREN: RAADPLEEG EEN DESKUNDIGE

Neem contact op met een deskundige om de beste keuze te maken voor degene die voor u gaat foto schilderen.