PORTRET SCHILDERIJEN

PORTRET SCHILDERIJEN - FOTO SCHILDERIJ MAKEN

Gedurende de 20e eeuw zijn er portret schilderijen gemaakt van wereldleiders en andere leden van de elite. Maar gedurende de laatste decennia is het ook gebruik geworden voor de leden van de middenklasse om portret schilderijen van hun kinderen, dierbaren, hun hele familie, huisdieren en zelfs hun huizen.

Een foto schilderij maken in the vorm van portret schilderijen is een gefaseerd proces, en omvat het selecteren van de juiste foto of foto’s, het kiezen van een geschikte maat voor het schilderij, het definiëren van uw aangepast schilderij, en het uitzoeken van het meest geschikte bedrijf dat voor u kan portret schilderen.

HET SELECTEREN VAN DE JUISTE FOTO

Het vangt aan met een afbeelding, wat elk type foto kan zijn. Zowel afgedrukte als digitale foto’s kunnen gebruikt worden. Hoewel digitale foto’s de voorkeur hebben, zijn bedrijven die zich specialiseren in portret schilderen zijn zich ervan bewust, dat vele klanten alleen oude foto’s hebben, voordat digitale fotografie beschikbaar was. Het is dan ook zonder meer mogelijk om oude foto’s voor portretten schilderen te gebruiken.

HET KIEZEN VAN DE MAAT VAN HET PORTRETTEN SCHILDERIJ

De meeste bedrijven bieden verschillende maten voor uw schilderij aan. De meest gangbare zijn: 30cmx40cm, 40cmx50cm, 50cmx60cm, 60cmx90cm, 75cmx100cm, 90cmx120cm, 120cmx180cm. Wanneer u een schilderijmaat selecteert, controleer dan of die maat geschikt is voor waar u het schilderij wilt ophangen. Het kan niet te groot of te klein zijn. Als uw foto meer dan een, twee of drie onderwerpen heeft, is het beter om een grotere maat te kiezen.

UW AANGEPAST SCHILDERIJ

Een van de voordelen van portretten schilderen is, dat het de mogelijkheid biedt om een aangepast schilderij te krijgen. Dit betekent dat de kunstenaar elke gewenste aanpassing in uw schilderij kan aanbrengen, zoals een andere achtergrond, het combineren van verschillende foto’s, andere kleding van de afgebeelde personen, en ook het verwijderen van bepaalde voorwerpen op de foto.

HET KIEZEN VAN HET JUISTE BEDRIJF

Wanneer u op zoek gaat naar een bedrijf dat gespecialiseerd is in portretten schilderen, dient u naast de prijs er ook op te letten dat u een uniek kunstwerk krijgt van een ervaren schilder. U wil dat de studio een gestileerde en individuele aanpak heeft voor het creëren van uw uniek kunstwerk. Niets is belangrijker dan ervaring. De meeste studio’s gebruiken freelancers. U wilt er zeker van zijn dat de kunstenaar die aan uw project werkt de juiste vaardigheden en een professionele achtergrond heeft.