PORTRETTEN SCHILDEREN VAN FOTO’S

Hoe kan een olieverfschilderij gebaseerd op een simpele foto omgezet worden in een adembenemend kunstwerk? Wat zijn de verschillen tussen het olieverfschilderij en de originele foto? In dit artikel bespreken we de kunst van portretten schilderenmet uw foto’s als uitgangspunt. U zult zien hoe portretten schilderen uw geschilderde foto’s tot leven brengt.

Het grootste verschil tussen het olieverfschilderij gebaseerd op een foto en die foto zelf is, dat het olieverfschilderij een levensecht gevoel weergeeft wat vaak mist in een foto. Foto’s worden mat of glanzend afgedrukt op fotopapier. Olieverfportretten worden op canvas geschilderd dat of zich al structuur heeft. Door het aanbrengen van de verschillende verflagen door de schilder wordt een gelaagde en levensechte structuur aangebracht. De gebruikte kleuren in een olieverfschilderij kunnen een voor een foto’s schilderij gebruikt worden. Portretten schilderen is het transformeren van een simpele foto in iets ongelooflijks.

Een ander belangrijk verschil tussen het olieverfschilderij gebaseerd op een foto en die foto zelf is de levensduur. Foto’s kunnen makkelijk beschadigen en de afbeeldingen kunnen dan onscherp of wazig worden als kleuren vervagen in de loop der tijd. Als een olieverfschilderij goed wordt onderhouden, kan het van generatie op generatie overgedragen worden zonder zijn originele schoonheid te verliezen.

Niet alle foto’s zijn door professionele fotografen genomen en zelfs als dat wel het geval is, dan nog zijn soms niet alle kleine levensechte details vastgelegd. Portretten schilderen heeft hierbij een groot voordeel. Anders dan een foto dat slechts een momentopname is, kan een olieverfschilderij een tijdspanne weergeven door het vergroten of benadrukken van belangrijke en relevante details. Deze details zijn misschien niet te zien op een foto, maar kunnen door een professionele schilder bekwaamd in portretten schilderen juist wel tot uiting komen, en zo een oude, beschadigde foto op canvas nieuw leven inblazen. Portretten schilderen legt realistische en dramatische elementen vast, die vaak door een camera gemist worden wat alleen volledig bereikt kan worden met de verschillende kunstenaars technieken.

Portretten schilderen omvat het combineren van verschillende foto’s tot een aangepast olieverfschilderij. Zo’n foto’s schilderij heeft een groot voordeel, sinds de taak om verschillende onderwerpen in de gewenste houding perfect vast te leggen moeizaam en bijna onmogelijk is. Zelfs wanneer een professionele fotograaf in staat is om zo’n foto te maken, zijn de jongere onderwerpen vaak afgebeeld met een onnatuurlijke en geforceerde houding. Een kunstenaar heeft de mogelijkheid en vrijheid om verschillende elementen van meerdere foto’s in een aangepast schilderij vast te leggen.