Schilderij van Foto

Wat precies is een schilderij van foto?

Tijdens uw zoektocht op internet, bent u vermoedelijk verschillende bedrijven tegen gekomen die schilderij van foto services aanbieden. Maar wat is precies een schilderij van foto, en hoe kunt u er zeker van zijn dat er een echt kunstwerk gemaakt wordt van uw dierbare foto’s?

Schilderij van Foto: Kan iedereen dat doen?

Een schilderij van foto is een relatief nieuwe techniek, waarbij een ervaren kunstenaar een handgeschilderd kunstwerk vervaardigd van uw foto. Gedurende eeuwen heeft de elite haar portretten laten schilderen door ervaren kunstenaars. Maar nu zijn foto’s schilderijen meer gemeengoed geworden, en het is nu toegankelijk voor een breed publiek. Tegenwoordig kan bijna iedereen fotograferen en een foto laten omzetten in een schitterend schilderij van foto, om in hun huis tentoongesteld te worden.

Wat heeft deze verandering teweeggebracht? Een groot verschil met het verleden is, dat destijds iemand persoonlijk voor de kunstenaar moest poseren voor zijn of haar portret. Tegenwoordig hoeft u slechts een foto op te sturen naar het bedrijf dat schilderijen van foto’s aanbiedt, en uw foto poseert voor de kunstenaar in plaats van uzelf. Misschien vinden sommigen het aantrekkelijk om persoonlijk voor een kunstenaar te poseren wanneer zij hun portret laten schilderen. Maar de mogelijkheid om in persoon voor een kunstenaar te poseren is niet altijd mogelijk, en een schilderij van foto is een beter alternatief. Om u een voorbeeld te geven, het vereist veel discipline voor een (klein) kind om urenlang voor een kunstenaar te poseren tijdens het schilderen. Een ander voorbeeld is het groepsportret. Het is vaak bijna onmogelijk om alle familieleden tegelijkertijd te laten poseren voor een familieschilderij.

Zoek een studio die specialiseert in een schilderij van foto

Een bedrijf dat specialiseert in schilderen van foto’s, heeft geen last van de hierboven genoemde belemmeringen. Het enige wat u hoeft te doen, is een foto te sturen naar de studio van de kunstenaar. Hij of zij kan dan vervolgens uw schilderij (bijv. een portret schilderij) vervaardigen aan de hand van uw foto. Zoals eerder gezegd, het produceren van een olieverfschilderij was duur in het verleden. Tegenwoordig kunt u studio’s vinden die schilderijen van foto’s (schilderij foto of foto als schilderij) kan vervaardigen voor schappelijke prijzen. U dient de tijd te nemen om de verschillende studio’s te vergelijken die de “foto’s schilderijen” diensten aanbieden.

Aangepaste schilderijen van foto’s

Hoewel u een exacte weergave kunt krijgen van uw schilderij gebaseerd op uw foto, zoals een portret schilderij, bieden de meeste bedrijven ook aangepast schilderijen aan. Om een voorbeeld te geven, als uw foto op zich bijna perfect is, maar helaas een fantastische achtergrond mist, dan kunt u de studio vragen een andere achtergrond te schilderen. Een ander voorbeeld is, wanneer u twee perfecte foto’s wilt combineren in een schilderij. De meeste studio’s hebben geen probleem om uw foto’s te combineren in een “custom” of aangepast olieverfschilderij. Dat maakt een schilderij laten maken van foto gemakkelijk.

Zodra de kunstenaar klaar is met uw schilderij, zorg er dan voor dat u om een proef vraagt. Aarzel niet om wijzigingen of aanpassingen te verzoeken. Toon het aan uw vrienden, familie en kennissen en vraag hun mening wat volgens hun veranderd zou moeten worden. Vergeet niet, dat dit schilderij van foto een deel van uw familiebezit wordt voor de komende generaties!